Skupno število ogledov strani

petek, 5. avgust 2016

Danes si, jutri te ni

Starejši kot smo, več bližnjih in (po)znanih ljudi zapusti tale svet. In par dni nazaj je zopet ena oseba odšla. Oseba, s katero sem leta nazaj preživela kar nekaj časa, saj smo skupaj delali, zadnja leta pa moram reči, da sva se le bežno kdaj srečala. Zakaj pišem o tem? Saj ... nisva bila prijatelja. Nisva bila več sodelavca. Prostega časa nisva skupaj preživljala ... Pač, bil je ena fejst oseba. Oseba, ki je ne pozabiš nikoli.

In njegova smrt se me je dotaknila prav v srce. Nedolgo nazaj, ko sva se srečala, bilo je zadnjič, sva imela eno lepo, življenjsko debato. Takrat, kolikor je meni znano, še ni vedel, da ima raka. Samo malo utrujen je deloval, ampak, saj vemo, kakšno je življenje tonskega tehnika. Kdor pač ve.

Od dne, ko sem na FBju prebrala, da se je poslovil, sem kar nekako ... ne vem, kako bi opisala to počutje. Začela sem se resnično zavedati, da danes si, jutri te ni več.

Zato je potrebno ljudem povedati, da jih imaš rad. Ker lahko bo prepozno! Čim več časa preživeti v družbi pozitivnih, veselih in ljubečih ljudi. Ker jutri jih lahko več ne bo. Ali pa nas.
Imeti oblečena lepa oblačila, nič hraniti v omari za pravo priložnost. Prava priložnost je točno ta trenutek! Odišaviti se z najdražjim parfumom, ki ga imamo. Piti iz kristalnih kozarcev, če jih imamo doma. Za koga šparati? Nič ne bomo odnesli na oni svet.
Voziti se z novim kolesom, ne da nam stoji v garaži in ga samo gledamo. Ker se bojimo voziti z njim, da nam ga ne bi ukradli. Otroci naj se igrajo z vsemi igračami, ne da jim (materialno) dražje stojijo na policah. Da jih niti dosežejo ne, ker se staršem zdi, da jih bodo uničili. Igrače so za igranje in ne za gledanje.

Vpisati se v šolo petja, če nam je to želja. Začeti obiskovati tečaje, za katere čakamo, da bo pravi čas. Učiti se tujih jezikov. Karkoli. Vsak od nas ima takšne in drugačne želje. Pa kar nekaj čakamo ... eeeh, saj bom ... dnevi pa se spremenijo v mesece, leta ... Pravi čas ni nikoli. Pravi čas je točno zdaj. Samo odločiti se je treba in akcijaaa.

Dolgoletna želja moje prijateljice je imeti bend. Kaj čakaš, draga moja?!

Treba je uživati življenje s polno žlico in se otresti nepomembnega balasta. Kaj nam bodo nepomembne informacije? Prav nič nam ne koristijo. Niti ne bogatijo naših življenj. Sama se čim bolj izogibam takim informacijam. Naj povem, da je krasen občutek, ker te zadeve, ki se te prav nič ne tičejo, zaobidejo.

Bodimo veseli za ljudi, ki jim kaj uspe. Ali pa kupijo nov avto. Ali pa zidajo hišo ... ali pa diplomirajo, izdajo knjigo ... Bodimo privoščljivi. Nikoli ne vemo, čemu so se morali zaradi omenjenih stvari odpovedati ... koliko časa so preždeli za računalnikom med štirimi stenami ... Koliko energije in truda so vložili ...

Počnimo stvari, ki nas veselijo. Če komu paše reality show – go get it. Nehajmo se obremenjevati s tem, kaj bodo pa drugi rekli. Naj rečejo kar hočejo, vi hodite svojo pot. V svojih čevljih ... in ljudje smo si različni. Prav tako naši hobiji, interesi ...

In danes povejmo vsaj eni osebi, kako jo imamo radi in koliko nam pomeni ... in jutri spet ... in pojutrišnjem spet ...


2 komentarja: